Tätt mellan boksläppen i september

Vad jag gör? Springer på boksläpp mest, känns det som :-) September är en helt galen månad i bokbranschen eftersom alla vill släppa sina böcker före bokmässan. Det är roligt förstås. Och för en introvert person som jag själv så tar det även en hel del energi. En kompis frågade när vi ska träffas, och jag var tvungen att säga att min sociala kvot är fullbokad för närvarande. Och då har jag ändå tackat nej till flera releaser som jag har varit inbjuden till.

Och så redigerar jag tsunamimanuset förstås. Jag beklagade mig lite för en författarkollega som jag träffade nyligen om att jag är så långsam på att redigera. Hen berättade att hen numera bara tar emot ändringar som görs med Words Spåra ändringar-funktion. Och att hen i princip accepterar alla ändringsförslag från redaktören rakt av utan att titta på dem. Jag misstänker att hen överdriver en smula, men det ligger säkert ett stort mått sanning i det hen säger. Snacka om avsaknad av kontrollbehov!

Hen berättade att det hade hänt att hen öppnat den färdiga boken, sett en formulering och tänkt att ”Så där skulle aldrig jag skriva”. Alltså, jag tycker att det här är så roligt :-) Kanske mest att det kan vara så olika. För mig är det superviktigt att jag kan stå för texten i mina böcker.

Med det sagt överger jag bloggen för att fortsätta redigeringen. Ha en skön helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This