”Å, du åker iväg och skriver”

Det här är reaktionen från hundra procent av alla som får reda på att jag tillbringar delar av vintern på varmare breddgrader och som samtidigt vet att jag skriver böcker: ”Å, vad roligt att du åker iväg och skriver!” Hundra procent.

Men nej, tyvärr. Eller alltså att vara författare är ju en del av mitt jobb. Och att skriva är en del av jobbet med att vara författare. Och om vintervistelsen sammanfaller med en period när jag är i skrivfasen så kommer jag att skriva vidare på det som jag skriver på. Det där med att åka iväg och skriva har jag däremot inte fått till än. Då måste jag dels tacka nej till alla andra uppdrag och åtaganden under januari, dels vara i skrivfasen på mitt pågående bokprojekt. Men vem vet, kanske jag lyckas med det någon gång?

Nu i januari kommer jag dock att göra som vanligt: flytta kontoret till La Gomera under januari och sitta där och jobba, fast i ett januariklimat som jag trivs bättre i. Jag har ett större och ett mindre uppdrag som jag redan jobbar med, och som jag kommer att fortsätta med, och eventuellt ett som jag ska påbörja. Och så är jag redaktör för Täbyförfattarnas antologi med noveller från Täby, så det kommer att ta en del tid.

Dessutom ska jag jobba vidare med bokproduktionen, så att jag kan få ut Tsunamin under våren. Det bästa vore om jag kunde beställa ett provtryck från tryckeriet så att det levereras lagom tills jag kommer hem i februari. Jag vet inte om det är en realistisk tidsplan – jag har svårt att bedöma hur lång tid de olika stegen tar. Förra gången kändes det som om allt tog en evighet, men det var nog mest för att jag inte hade gjort det förut.

Eventuellt blir det radiotystnad här i ett par veckor nu; jag ska ha semester. I januari blir det nog ungefär samma ambitionsnivå här som vanligt. Vill du veta mer om vad jag har för mig på La Gomera? Häng på till Gomera.nu – en blogg på svenska om La Gomera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This