Äventyr eller lugn och ro?

Flera har sagt till mig på sistone att ”Vilka äventyr du är med om!” eller ”Nu medan du är på äventyr …” Jag inser att det, åtminstone ibland, är så jag beskriver situationen här på bloggen. De dagar jag framför allt har bloggat om är resdagarna och de dagar när det händer något särskilt, sådant som inte händer mig hemma. Men det är inte alls så jag ser på min resa egentligen. Om jag ska vara noga så ser jag inte ens på det som en resa – för jag gillar ju inte att resa – utan som en vistelse.

Mitt mål med den här vistelsen är bara att slippa den svenska vinterkylan och det svenska vintermörkret och att skapa mig en vardag i ett klimat som jag gillar bättre. Det har lyckats. De flesta dagarna har jag helt enkelt suttit här på balkongen och jobbat med mina vanliga jobb med min vanliga dator, ”pratat” med mina vanliga Facebookvänner och kanske varvat det med att ta en promenad eller gå och handla min vanliga mat.

Det är klart att det är roligt när det händer saker utöver det vanliga också. Men för mig fungerar 80/20-regeln här, liksom inom många andra områden. Jag är nöjd om min tillvaro består av 80 procent lugn och ro och 20 procent lek och äventyr. Det förutsätter förstås att jag är nöjd med min vanliga vardagstillvaro, och chansen för det är större om jag befinner mig i ett klimat som jag gillar.

Hur vill du ha det i ditt liv? Äventyr eller lugn och ro?

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

3 kommentarer

  1. Vi har bott många år i väldigt spännande länder och det var ofta äventyr som gällde. FÖR mycket äventyr ibland.
    Men nu, efter 5 år i Holland, lugn och ro, saknar jag äventyr ibland. Jag vill gärna ut och resa men ungarna vill bara vara hemma (tonåringar, det är pojkvänner och kompisar som drar) under loven. Känns lite trist. Kanske kan vi ta upp resandet igen, senare.

  2. Jag gillar äventyr. Och massor av lugn och ro. Men så fort det är lugn och ro så kryper det lite i mig, i kroppen. Jag kanske är 70/30. Eller kan det vara 60/40? Hmmm. Äventyr måste det faktiskt inte vara, bara att man gör ngt. Då är det nog mer 60/40.

  3. Monica: Kan du resa på egen hand, utan tonåringarna? Annars: ja, så klart att det blir nya tillfällen till äventyr längre fram!

    Pernilla: När jag säger 20 procent ”lek och äventyr” så får man nog göra en ny 80/20-regel på den biten, där 80 procent är lek och 20 procent är äventyr. För så himla mycket äventyr vill jag ju inte ha ;-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This