Kongospår av Christian Unge

Jag har läst Christian Unges thriller Kongospår. Det är den andra delen i en trilogi. Jag har tidigare skrivit om den första boken Turkanarapporten.

När jag slår upp Kongospår och läser på en av flikarna så får jag reda på att Turkanarapporten har sålt hela 19 000 ex!! Och då är det en egenutgiven bok. Wow, snyggt jobbat! Jag måste fråga Christian Unge hur 17 han lyckades med det. Återkommer i frågan. Under tiden kan du läsa intervjun jag gjorde med Christian om Turkanarapporten. Dessutom  gick hela överskottet från boken till Läkare utan gränser.

Förresten träffade jag Christian som hastigast på ett mingel på bokmässan i år, vilket var mycket roligt eftersom vi bara har träffats på internet tidigare.

Men åter till Kongospår. Kirurgen Martin Roeykens från Turkanarapporten är huvudperson även i denna bok. En av hans patienter på Karolinska sjukhuset sitter inne med kunskap om Martins släkt. Det visar sig finnas mörka hemligheter hos Martins familj och självklart måste han ta reda på sanningen. Vad hände egentligen i Kongo för femtio år sedan?

Bäst gillar jag personbeskrivningarna i boken. Martin Roeykens beskrivs trovärdigt och detaljerat, och trots att han faktiskt inte är ett dugg sympatisk så blir jag engagerad i hans liv och hans jakt. Även människorna i Martins närhet är levande och trovärdigt beskrivna. Martins jakt för honom till Belgien, Burundi och Kongo, och jag som gillar lokalfärg hade definitivt kunnat tänka mig mer detaljerade beskrivningar av miljöerna. Å andra sidan tycker jag att bokens längd, nästan 400 sidor, alldeles lagom, så det känns ändå som rätt avvägning att inte gå in för mycket på de detaljerna.

Kongospår är en riktig actionbok. Den är kanske inte så trovärdig alla gånger, men det är nu efteråt som jag konstaterar det. Medan jag var inne i läsningen köpte jag historien rakt av – precis som det ska vara.

Blir du nyfiken på Kongospår och Turkanarapporten? Här hittar du länkarna till Adlibris och Bokus. Även den här gången skänker Christian Unge pengar till Läkare utan gränser – 10 kronor per såld bok.

Kongospår hos Adlibris

Kongospår hos Bokus (där den bara verkar finnas som e-bok)

Turkanarapporten hos Adlibris

Turkanarapporten hos Bokus

2 tankar kring ”Kongospår av Christian Unge

  1. Pingback: Hur gör en framgångsrik egenutgivare? | Jennys författarblogg

  2. Pingback: Christian Unge: Saharasyndromet | Jennys författarblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *