Äntligen tillbaka i Valle Gran Rey

Jag har varit på Teneriffa ett par dagar. Det är dit man flyger om man vill ta sig till La Gomera på enklaste sätt. Från början hade jag bara bokat en hotellnatt i Los Cristianos, där Gomerabåten går. Då trodde jag att jag skulle åka ensam och att maken skulle komma och hälsa på senare med sin hyrbil. Men det blev så  att vi åkte ner tillsammans, och då ville jag gärna passa på att åka till Teide eftersom jag inte brukar vara bilburen. Jag bokade en natt till i Los Cristianos och vi ägnade den extra dagen åt att åka upp på Teide. Det var riktigt häftigt och jag tänkte återkomma med ett separat inlägg om det senare.

Det blev alltså två eftermiddagar och kvällar i Los Cristianos. Det är absolut inget fel på det stället, men jag känner verkligen att jag är färdig med det där. Jag har redan gjort solstolar-ölhak-med-livemusik-inkastare-krimskramsförsäljare-och-feta-rödbrända-turister-grejen. Jag längtade till Gomera.

Min behållning från Los Cristianos var en skön promenad längs stranden mellan Los Cristianos och Playa de las Americas, en joggingtur längs samma strand – det är något särskilt med att jogga på stranden – och en grymt god skaldjurspaella.

Nu har jag varit i Valle Gran Rey på La Gomera i drygt ett dygn. Och jag är hemskt ledsen att behöva utsätta dig för den här klyschan, men att komma hit känns som att komma hem. Den avslappnade stämningen, det skummande havet, de mäktiga bergen. Det är ju här jag ska vara!

Vandringskängorna fick följa med på dagens promenad.

IMAG0787

Den gick  först längs den steniga stranden utanför yogaresorten Argayall, sedan tillbaka förbi fruktträdgården och upp genom dalen som utgör den första delen av den mest strapatsfyllda vandringen jag gjorde förra året tillsammans med några av mina sångkamrater. Bilden är inte i närheten av att göra den magnifika naturen rättvisa.

IMAG0789

Med den här dalvandringen tur och retur så blev nog dagens promenad uppåt två och en halv timme. Är inte det något av det bästa med att ha semester – att ha tid att röra på kroppen i stället för att tvinga den att sitta still framför datorn hela dagarna?

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This